När jag kom till Marie på onkologen för provtagning och Marie hörde hur jag lät sa hon att -du börjar omedelbart med pencilinet. 

På eftermiddagen ringer en läkare som har fått svar på mitt hostprov. Jag är invaderad av bakterier, olika sorter. Han frågade om jag hade börjat med pencilinet. Svar ja. Ok, då ska du fortsätta med det, hade du inte börjat så hade jag gett dig en annan variant. Men nu fortsätter vi med denna. 

Jag hämtade Ida som skulle med hem till mormor. Då ringer Marie. -hur mår du? Ähhhh, som vanligt. Du har nämligen 2,8 i blodsocker och det är alldeles för lågt. Se till att få i dig något sött omgående. Ok, köpte en fanta och drack upp med en gång. 

Skjutsade hem Ida på lördagen, vi skulle på kalas på kvällen. Jag insåg att det skulle inte bli något kalas för mig. Jag mådde alldeles för dåligt. Klockan 21 på kvällen sov jag som ett barn.

På söndags förmiddag medan jag fortfarande låg i sängen ringer telefonen. - Hej, det är Ida, hur mår du mormor? Om du mår bättre, kan vi åka till Ikea då? Ikea? Varför Ikea? Vet inte, jag bara vill dit. Det blev inget Ikea, däremot så åkte vi till Taxinge slott och fikade och lekte.  En alldeles fantastisk, helt underbar dag ❤️

 

Måndag och dax att hämta tjejerna. Inte helt ok, men vägrar känna efter ordentligt, vill inte veta, det är ju veckans höjdpunkt, och den går jag bara inte miste om.

På kvällen satt jag i soffan på ovanvåningen och tittade på tv, som sällskap hade jag våran gammelkatta 17 år. Hon hade fastnat med klon i en kudde och försökte ta sig loss, när klon släppte tappade hon balansen och rasade från soffkanten, genom spjälorna, och rakt ner på bottenvåningen. Det dödsskriket kommer jag aldrig att komma glömma, jag rusade ner och hon låg med alla benen utåt och skrek, medan skummet rann ur hennes mun, jag blev helt förtvivlad och började gallskrika på Göran, samtidigt som tårarna sprutade ur ögonen på mig. Han hade inte kommit hem ifrån ett möte på bygdegården. Jag ringde, inget svar, ringde igen, då förstod han att något hänt och svarade, jag bara skrek i telefonen att du måste komma hem NU, det har hänt en olycka med Tjorven, jag tror hon har brutit alla ben i kroppen. Han kom omgående, Tjorven bara låg på golvet, hon hade slutat skrika, jag trodde hon var död, men så började hon röra på sig, men löddrade ur munnen. Görans gode vän kom och tog hand om henne, hon skulle inte behöva lida längre. Det sista hon gjorde när vi klappade om henne var att blunda och spinna. Hon har haft ett fantastiskt liv, hon har haft en kattlucka och alltid fått gå ut och in som hon ville. Fritt tillträde till sängen. Dessutom blev hon 17 år.  

Tisdag och veckans nästa höjdpunkt, lunch med X-svägerskan Ylva. Min goa, fina vän. Färgade ögonbrynen, annars har jag inga 😏 Fick höra lite skvaller.

I morse vaknade jag och mådde, som vanligt, skit. Satte mig med paddan en stund, men somnade om. Vaknade av att Göran kom nerkrypandes. Mysigt. Somnade om båda två, fast han bara var hemma på förmiddagsfika.

Sen kom min alla finaste, min allra äldsta vän, Cicci Anduri och hälsade på. Som vanligt dränker hon mig i presenter och blommor 💖. Det är så härligt när hon kommer, ibland kan det gå långa tider utan att vi ses, men det gör inget, för vi fortsätter där vi slutade senast vi såg. Cicci är en riktigt äkta god vän!

Medan hon är här så ringer dr Antonis för att höra hur jag mår. Jag sa som det var, sådär. Jag är så fruktansvärt trött. -Men Marie, du får inte glömma att du har cancer, du äter starka cancermediciner, dessutom har du en svår infektion, som innehåller flera olika bakterier. Så det är inte alls konstigt om du är trött. Men jag försöker leva som vanliga människor, för det mesta, då försöker jag glömma att jag är sjuk. Men så blir jag sjuk igen. -Ja, för att du är infektionskänslig, det är ofta som du får just den här infektionen. Men det är bra att du inte går runt och tänker på din cancer, och att du är sjuk. Men du måste lyssna på kroppen också, är du trött, så ska du sova. 

Jag är så tacksam att han bara ringer sådär för att höra hur jag mår 🤗 Jag har dom absolut bästa läkarna! 

Göran tog ett kort på mig i smyg när jag sov i morse, eller rättare sagt vi 😂