Klockan är 11.38, söndag 8 oktober. Jag sitter på akuten. Har haft ont i magen sedan i tisdags. Det onda sitter under revbenen på vänster sida. Sitter jag helt still känns inget, men rör jag det minsta på mig, känns det som att någon hugger en kniv i magen. Som vanligt har jag tänkt att det går väl över, har nu insett att det går inte över. 

I morse gav jag upp och ringde till 1177. Dom sa till mig att omgående åka in till akuten, dom faxade (faxade? Stenålder 😳) in papper så att akuten skulle vara beredda. Nu har dom snott en massa blod som ska analyseras, tar ca 1 timme, sedan får jag träffa en doktor. 

Doktorn kom snabbt, klämde och kände på magen och ställde en massa frågor. Jag ligger nu på en "säng" i korridoren och väntar på att ta en röntgen. Eftersom jag är extremt infektionskänslig så slipper jag trängas med andra som vill träffa läkare. 

Förutom magont så är mitt liv helt ok. Har varit i skogen och plockat svamp, jag menar hämtat svamp. Jag behöver motion, för 2 veckor sedan hade jag ju en fruktansvärd huvudvärk, hosta och feber, då låg jag mest i soffan, konditionen försvinner extremt snabbt, så efter att ha knallat i skogen ett par timmar mår kroppen mycket bättre och orken är tillbaka.

Jag går gärna för mig själv i skogen, tänker och rensar skallen på onödiga tankar. Men i veckan var sonen hemma och följde med ut i skogen, NickeLillTroll, han är uppvuxen i skogen, vi tillbringade nästan varje helt när barnen var små till skogs, plockade svamp, grillade, lekte och njöt. 

Jag måste skärpa mig med att skriva i bloggen, även om inget hänt så måste jag ibland göra ett inlägg. När det går lång tid emellan får jag ofta mail med "Hur mår du" "Är allt bra" Det är ifrån människor som jag inte känner, på riktigt. Jag har fått så otroligt många nya vänner via bloggen, som jag har mailkontakt med. Helt fantastiska, underbara människor. En del i samma sits som jag, andra inte. 

Fortsättning följer.......

 

Justja, svaret på mammografin har kommit. Ingen cancer! Knölarna jag kände, känns inte längre. Inbillning eller tillfälligt svullna lymfar? Ingen som vet, ingen som vet....

18.47 äntligen hemma. Fick träffa en otroligt bra läkare. Det togs massor av blodprov och en röntgen. Det visade......... ingenting? Eller lite småsaker, lite förhöjda levervärdena, mm, men ingenting allvarligt. Först blir jag lite knäckt, inbillar jag mig? Nej, verkligen inte, jag har så ont så jag hoppar högt om jag kommer åt magen. Jag sa till läkaren att jag önskar att hon hade sagt att "det är.... som bråkar i magen,mdet ska vi fixa" istället för att säga, "vi vet inte vad det är, vi ser inget allvarligt" Då sa hon till mig att tänk tvärtom! Tänk istället på allt allvarligt som vi inte hittade, metastaser, tumörer, infekterad mjälte, mm, som vi faktiskt var rädda att hitta. 

Så rätt av henne! Att tänka positivt istället för negativt. Blev tillsagd att dubbla intaget av värkmedicinen jag tar, under ca 1 vecka. Får jag ännu ondare eller feber så skulle jag återkomma direkt!