Natten till idag toppade jag med 41,5 i feber. Troligen ännu högre då termometern bara visade H, (Hot, Help, High?). Natten innan hade jag 39,5.

Jag har haft feber sedan 1,5 vecka tillbaka, men då har den legat på sådär runt 38. Men så igår kväll kom frossan från hell. Jag skakade så att jag inte kunde hålla i ett vattenglas. Göran fick stoppa i mig febernedsättande. 

Jag var så varm att jag brände mig när jag kom åt mig själv med handen. Jag brann verkligen. 

Göran blev riktigt rädd. Jag förstår honom, själv fattade jag inte mycket. Han ställde mobilen så den ringde med jämna mellanrum, för att kolla min temp.

Förutom febern kändes det som att jag hade legat med mitt huvud i en nötknäckare, så ont, så ont, och hosta som grädde på moset. 

Efter att ha googlat på feber idag så förstår jag hur farligt det är när febern börjar närma sig 42 gr. Göran ringde 1177, men det ville inte jag så han fick lägga på. Men händer samma sak inatt, då måste vi göra något.

”””Människor dör när den centrala kroppstemperaturen stiger över 42 grader. Vid så hög feber slutar många viktiga enzymsystem i kroppen att fungera”””

Varför är febern som högst på natten? 

I morse ringde jag till onkologen för att be dom om att be min sköterska ringa upp mig. Jag fick även dra allt för den som svarade. Hon ville ta upp detta med jouren eftersom jag inte bara hade feber, det lät ju som en infektion. en timme senare ringde hon tillbaka, jouren hade sagt att troligen är det en infektion och om det blev värre skulle jag återkomma 🤨 Värre? Vad menade hen? Hur då värre?

Min sköterska har inte ringt än? Jag tänkte, att om jag har räknat rätt så borde Andreas vara där, då skulle hon kanske kunna höra med honom. Hör jag inget så ringer jag istället till min vårdcentral i morgon. 

””Alla ska ha en namngiven kontaktsköterska. En kontaktsköterska ska vara lätt att komma i kontakt med”” Jag vet många som har direktnummer till sin sköterska. Men jag är ganska nöjd ändå!

Jag önskar mig: ingen feber inatt 🙏