Återigen hemma efter en ljuvlig vecka med mina familjer. Toppenvecka, toppenväder, toppengrader i havet så till och med jag har badat flera gånger. Annars har jag gått i burka. Typ.  

 

Jag fick vara med om en incident som aktiverade min arga sida. Innan vi åkte ner så ringde maken till vårdcentralen ang en röd fläck på smalbenet. Nejdå, sa sköterskan, du behöver inre ens komma hit, det där är inte borrelia. Efter en dag i paradiset satt där en riktig borrelia ring på makens ben. Den ljusa ringen syns inte så bra på kort. Jaha.

Jag ringde ving för att fråga om vi skulle till läkare på hotellet, om sådan fanns eller till sjukhus. Dom sa åt mig att ringa SOS. Det gjorde jag, det skulle jag inte ha gjort. Fick prata med Linda som hade en dålig dag eller möjligen ett dåligt liv. Mycket otrevlig var hon i varje fall. DET tycker inte jag om! Hon började med att tala om att Göran inte har någon försäkring??? Då kunde jag inte låta bli att skratta. Linda, vi har till och med utökad reseförsäkring. Hon kunde hur som helst inte finna någonstans att Göran hade försäkring, hon fortsatte med att ställa diverse frågor i en kvart, hon frågade om vi sökt för detta hemma. Ja! Och fått svaret att det inte var borrelia. Då säger hon till mig att räkna inte med att få någon ersättning från försäkringsbolaget eftersom ni åkte ner och visste om att din man hade borrelia??? Vänta nu! Nu tar vi detta igen. Jag upprepar, lyssna nu! Otrevliga Linda svarar samma sak igen till mig. Ni åkte ner fast ni visste att han hade borrelia. 

Ok, Otrevliga Linda har uppenbarligen väldigt svårt att förstå. Linda, vi åkte ner när vi fått beskedet att han INTE har borrelia. INTE har! Jaja, jag läser bara upp vad som står i avtalet, där står så. Det gick inte att prata med människan. 

Jag sa då till Otrevliga Linda att jag vet inte vad du kan om borrelia, men jag kan en del, jag vet att det är en farlig sjukdom, vilket innebär att min man måste ha pencilin NU! Så nu vill jag veta om vi ska kalla in läkaren till hotellet eller om vi ska åka till sjukhus? Hon skulle prata med deras läkare och återkomma till mig. 

Under tiden gick vi och pratade med hotellet och det bestämdes att vi skulle till läkaren direkt på morgonen. Otrevliga Linda ringde och sa att Göran behöver penicillin. Hahaha, nehe. Jag frågade då O Linda vem hon egentligen arbetar för. Försäkringsbolagen, kunderna eller att vara mittemellan för att hjälpa? Hon blev väldigt tyst, då frågade jag om jag kunde få hennes namn att skriva ner, det kunde vara bra att ha. Jag upplyste om att jag önskade att jag hade ringt mitt försäkringsbolag direkt istället, och att jag skulle kontakta dom direkt det blev morgon.  Tack för hjälpen Linda!  >:o 

På morgonen ringde jag vårat försäkringsbolag, jodå, vi har till och med utökad reseförsäkring. Se till att komma iväg till läkare NU med en gång och få penicillin. Jättetrevlig tjej. Jag talade om hur otrevliga SOS varit. Det bör försäkringsbolaget veta, jag antar att dom betalar fina summor för deras jobb. 

Göran gick till doktorn, som var lite osäker, borrelia fanns inte där, han bläddrade lite i en bok, skrev ner på en lapp. Klart. 85 euro. Till apotek och hämtade ut medicinen.

Då kommer ett sms från O Linda. Du behöver inte kontakta ditt försäkringsbolag, det gör jag. Jag svarade att det behövde hon inte, jag hade redan pratat med dom, allt var klart och min make hade fått sin medicin. Hon svarade att hon ville ha in mail med foto på kvitto. Jag mailade in kvitto, läkarens intyg, receptet, bild på medicinen, bild på Görans ben, bild på vårat försäkringsbricka med försäkringsnummer, tänkte skicka med en selfie, men hejdade mig  :-D 

Jag har mått bra mest hela tiden. Det var bara en middag som jag var så skakig så jag inte kunde äta, fick liksom inte gaffeln till munnen. Då öppnas dammluckan och tårarna sprutar. Hade sonen bredvid mig som höll om mig, fick mig att dra djupa andetag och bara slappna av. Tack gode Gud för mina ungar <3 

Ida vill INTE vara med på kort. Dessutom ska dom vara i skuggan mitt på dagen. Då kryper man under skynket och spelar på ipaden  :-\ 

Borta bra, men hemma bäst är vi fler som tycker  <3