Idag är dagen D. Egentligen vill jag ha alla mina med mig. Göran, bästa maken som finns, Elin, min outstanding dotter, Nicke, min fantastiske son, Lara, snart läkare, som kanske kunde komma med frågor vi andra inte tänkt på.

Men eftersom vi inte är en Z familj så blir det Göran och jag som åker för att träffa våran härliga doktor Andreas. Hann med 4 toalettbesök innan vi blev inkallade.

JAG HAR RÄTT GEN!!! Jag har den genen som behandling eventuellt kan bita på   :-D

OCH på grund av allt strul, det sista med labbet, så innebär det att jag kommer att få en ny medicin, jag blir den 2 à personen som får prova den. Det positiva med den är att den ger inte riktigt lika elaka biverkningar. Den heter Tafinlar (Dabrafenib) och kallas för immunterapi. Det är inte en slags cellgift, eftersom cellgifter inte biter på denna cancer, utan en variant som boostar upp immunförsvaret som i sin tur ska slå ner och hejda cancercellerna. Sen finns det ännu en behandling som Andreas vill ge mig. Den heter Ipilimumab. Men han måste tydligen börja med Tafinlar . Misstänker att anledningen heter, ekonomi. Tyvärr.

En sak som gjorde Andreas väldigt imponerad av, var att den senaste röntgen visade sig bättre än den jag gjorde för 1 månad sen? Några metastaser hade minskat, ngn försvunnit, och det verkade som ingen tillkommit. Inga andra inre organ hade heller blivit smittade, typ, lever, njurar, och allt annat som ligger därinne och skräpar. Mycket glädjande  =-O

Å andra sidan kanske det är bra att börja lära sig leva med elaka biverkningar först, för Ipilimumab är riktigt hemsk. Tyvärr hade jag en usel kväll och satte mig och läste om biverkningarna jag hade framför mig. Hur tänker man när man ger sig på en sådant fullkomligt idiotiskt sak? Fan vet. Men jag förstod då att överlever man biverkningarna av Ipilimumab, DÅ, ja, DÅ överlever man ALLT annat.

Jag var så lycklig så jag vet inte hur många kramar jag plågade stackars Anderas med. 

Jag bölade så att folket omkring antagligen trodde jag fått min dödsdom. 

Sen fick vi sätta oss och gå igenom hur, när, var, vad, som gäller ang tabletterna.

På hemvägen blev det spontanshopping :-)  


Ifall ni märkte att luftfuktigheten steg en aning i måndags så berodde det på alla tårar som skvätte från mig, mina barn, och fan och hans moster. 

Jag tog första dosen på kvällen.