Den här nyårsafton skulle vi bryta alla traditioner. Vi skulle på 60 års kalas hos goda vänner. Oj, vad jag såg fram emot den kvällen. Jag skulle dansa med min man. Det har inte hänt nu på 3 år. MEN så kommer ett sms. Värdparet är sjuka. Stackars krakar. Jag kan bara tänka mig vad dom redan har lagt ner jobb på festen. Tänk att ta beslutet, vi måste ställa in. 

Så det blir en nyår som en nyår alltid är för oss. Vi blir hemma. Min IdiPidi skrek av glädje ❤️

För 2 år sedan köpte jag 2 st smoothiemaskiner. Den ena behöll jag. Riktigt bra och dyra. MEN den ena har nu gått sönder, en plastring som spruckit. Jag åkte till Elgiganten för att fråga om det går att köpa endast plastringen. Nej, då måste man byta hela glasflaskan. Men det var inga problem för vår del. Maskinen hade 5 års garanti??? Så om några dagar får jag åter igen göra smoothie. Dessutom fanns det visst plastringar som reservdel, upplyste nästa personal om. Helt galet att kasta hela glasdelen för en plastring. 

Förutom en mindre förkylning som tyvärr ger munnen full med blåsor så mår jag bra. Otroligt egentligen. På juldagen när sonen åkte hem för att jobba på en fest, så kroknade han i bilen, sådär bara. Blev varken fest eller jobb, det blev hög feber och en förfärlig hosta. Ändå lyckades han inte smitta mig 😷

Det känns inget vidare att då sitta hemma och veta att där ligger mitt barn utslagen i sängen, utan något i kylskåpet. Jag vill handla och åka upp till honom och lämna över en kasse mat via dörröppningen. Han var till doktorn igår och fick veta att han har åkt på influensan. Men han har varit med om det mesta, så han släpar sig till affären och handlar. Så ser ni en mager krake, med ansiktsfärg mycket blek ute och går, så är det min son. Han fick en juicemaskin i julklapp av sin syrra, den lämnade han här, kunde inte släpa på den. Just den maskinen skulle han behöva nu gör att få i sig lite näring. 

Igår läste jag den dummaste, mest korkade inlägg i DN som jag någonsin sett. Mannen som skrivit den lever kvar i dåtid eller så är han fullkomligt korkad. Han vet ivarjefall inte vad han skriver om. OMG 😳 

Jonas Mosskin, psykolog, organisationskonsult och frilansskribent

Vad säger man? Snälla människa, kliv ut i världen och se dig omkring. Den har tydligen förändrats en del sedan din barndoms dagar 🙄