Jag mår bra! Jag mår nog oförskämt bra just nu! Kan inte ens minnas när jag senast grät. Ibland hamnar jag i gropar där jag bara gråter för allt och inget. Men just nu mår jag bara så bra. Jag passar på och njuter, det kan ändras på en dag! 

I måndags när jag hämtade Ida i skolan så var hon full av frågor angående min cancer. Frågorna bara rann ur henne.  -mormor, förut visste jag inte att det var cancer du hade? Jag: nej, vi har nog inte använt just det ordet, cancer är så många olika varianter, det finns så många sorter. -Alma frågade mig om var du hade din cancer, och jag svarade under armen och lite här och där i kroppen, jag visste ju inte riktigt. Fick jag säga det? Jag: Ida, min cancer är absolut ingen hemlighet, jag lever ju med den så den är ju mitt liv. Du får berätta för vem som helst, det är absolut inte hemligt. 

Men jag är så glad att du frågar mig och inte går och funderar, alla frågor som dyker upp, dom frågar du direkt, det är jättebra, så att du inte går och tänker, men inte frågar. Jag har ju ett stort märke på ryggen, det var där det började. Sen har jag i armhålan, där har dom opererat mig flera gånger. Nu har jag en stor kvar där som man känner som en ärta eller lite större. Så har jag i lungorna också, det är vad jag själv vet. 

Som jag förstår hade dom pratat om en annan elev, som fått cancer, opererat bort benet, men hon dog ivarjefall. 

-mormor, alla dör inte av cancer va? Jag: Nej, dom flesta klarar sig. Det finns massor av olika varianter, en del är farligare än andra. Jag sa inte att jag har en av dom aggressivaste, det fanns ingen anledning. -vilken är vanligast? Jag: det är nog bröstcancer. -ja, men det vet jag ju, det säger dom på reklamen och så känner jag igen rosa bandet. Jag: när man får bröstcancer så tar dom oftast bort bröstet, så får man medicin, och så blir dom flesta friska. -men mormor, varför tappar så många håret? Jag: jo, det är dom elaka medicinerna som gör att man tappar håret. -men du mormor tappade inte håret, du fick mera istället, som blev ännu  krulligare 😂

Jag får inte glömma att det är ett barn på 9 år som jag pratar med. Inte för komplicerat, inte för långa meningar, inte för mycket information. 

Vi fortsatte prata en stund till, och ja sa till henne att alltid fråga, inga frågor är dumma frågor. Mormor kan man fråga vad som helst, det vet du ❤️ Jo, det visste hon. Min älskade, stora Prinsessa ❤️

Så åkte vi och hämtade min älskade lilla Prinsessa ❤️

Jag hade fått ett sms ifrån Elin som jag hade missat fullkomligt. Lovis ville bli hämtad efter mellis, det var jätteviktigt, jag hämtade före, hon ville göra pannkakor, vi gjorde fajitas. Elin har köpt oss varsitt förkläde, så fina, dom fick vi inte glömma att ta på oss. Det glömde jag! Inte en siffra blev rätt denna måndag 🤔 Det blev bra ändå, men nästa gång ska jag vara bättre förberedd. 

Vi åkte till bibblan och fikade, gick ner till lekparken en sväng, vandrade vidare till affären och inhandlade till kvällens middag. Sen åkte vi hem till töserna för det var så fint väder och Ida ville ut och leka, Lovis ville börja laga mat. I affären sa Lovis till mig att vi måste köpa blommor till mamma, då blir hon så glad. Sagt och gjort ❤️💐 

Igår drog jag ut Idas skrivbordslåda som hon har i mitt skrivbord. Där finner jag denna lapp högst upp. Hur underbar på en skala är detta då?  

"Göran, Du är världens bästa bonusmorfar man kan ha" Tänkte lägga ner den igen, men nej, Göran ville ha den på väggen. Jag förstår honom, bästa betyget ❤️

Nu ska jag till tandhygienisten och sedan äta tisdagslunchen med X-svägerskan. Dessutom ska jag förbi Burges blommor och hämta en bukett. Dom ringde just och frågade när jag finns hemma under dagen för dom hade en leverans till mig 😄 Så spännande. Vem skickar blommor till mig? 

Det var min underbara vän Mulle som hade skickat en bukett med blommor. Det gör så gott ❤️ Tack kära vän!

På kvällen var jag och hämtade sonen som kom med tåget. Andra veckan i rad som han kommer och hälsar på, visserligen jobbar han hela tiden. Den här gången planerade vi att gå ut i skogen, han ska fota en massa som han sedan gör i ordning en slags film som han använder på krogen. Jag kan inte förklara bättre än så. Tyvärr så försov jag mig, vi skulle gå ut på förmiddagen, jag hade en rutt som jag tänkte vi skulle gå. Vaknade 11.15. Satan. Klockan 13 var vi tvungna att åka in till stan för att hämta Lovis och ta med henne till Idas skola där dom hade vernissage. Nåväl, en liten stund i skogen hann vi med. 

Dessutom hade han en hel bunt med papper han behövde hjälp med. Tex ifrån FK. Min undran är, vad håller dom på med? Blanketterna han skulle fylla i bestod av frågorna, när kom du till Sverige, när började du jobba här, hur länge ska du stanna mm, mm.????

Herregud, han har varit på semester i Australien i 9 månader, är allt detta på grund av den semestern? 

Jag hjälpte honom skriva ett brev till FK, där det stod att jag är Svensk, född av svenska föräldrar, alltid bott i Sverige och tänker fortsätta med det. Det har nu gått 3 månader och han har ff inte fått någon sjukpenning, ändå är han fortfarande sjukskriven eftersom han ännu inte kan använda sin vänstra hand. 

Om inte detta godkänns så kommer jag hjälpa honom med att överklaga. 

Det är helt underbart att ha honom hemma. Han ger mig goda skratt och massor av energi. Igår, torsdag var det dax för hemfärd igen. Vi tog min bil, han körde, dels tycker han det är vansinnigt roligt och dessutom behöver han övning, övning och övning. 

Idag fredag så kommer nog Ida att ringa mig. Hon slutar tidigt och inga kompisar finns hemma. Hon förvarnade igår redan att hon vill sova här i helgen. Såklart hon ska ❤️