Tänk, alldeles nyligen skrev jag att jag mådde så fantastiskt bra. Nu har jag glömt hur det kändes. 

I vanliga fall när jag mår dåligt så träffar jag barnbarnen och glömmer mig själv för en stund och njuter av livet. För första gången så gick inte det. 

I lördags mådde jag inte bra. Hade feber och var allmänt hängig. Dessutom hade jag min onda tunga som gjorde att jag letar efter hörn att sparka in lilltån i, för att ändra smärtan och slippa känna tungan en liten stund. Jag har nu inte ätit en enda måltid sedan operationen, 3 dagar med bara vatten, sedan sönderkokta nudlar som skurits i småbitar, dom behöver man inte tugga, utan kan direkt svälja ner. 

Ida ringde på lördagseftermiddagen och frågade om hon och en kompis fick sova hos oss. Visst, det går bra, blev svaret. Tänkte att det kunde göra min tillvaro bättre. Jag hämtade töserna, köpte med thaimat hem. Vi hade en myskväll, sen sov vi i min dotters rum, där finns sängar för hela hennes familj. Tjejerna tog dubbelsängen, jag en enkelsäng. Jag somnade först. 

På morgonen kunde jag bara inte vakna, Göran väckte mig flera gånger. Då kollade jag febern och den låg över 39. För första gången någonsin så var Göran tvungen att ringa efter Idas pappa och be honom komma och hämta tjejerna eftersom jag var sjuk. 

Han kom, Ida var besviken, men jag minns det nästan inte. Jag sov sedan hela dagen, Göran var orolig, väckte mig med jämna mellanrum för att försöka få i mig vätska. Han ville att vi skulle ringa 1177 men jag hade ingen lust att åka till akuten. Jag gav med mig en gång och skulle skriva ner på en lapp vad han skulle säga, MEN jag kunde inte stava 😱 det gick inte att läsa, då blev jag själv rädd. Så det blev inget samtal. 

På måndagsmorgonen skulle Göran ringa onkologen och slå in mitt telenummer för uppringning. Dom ringde kl 9.30. Jag förklarade läget, att jag hade legat utslagen i helgen med 39 i feber, att jag hade så fruktansvärt ont i min skinka, nej, det är ingen böld, för det gör ont inne i skinkan och jag är rädd för att det kan vara en tumör. Sköterskan skulle prata med jourläkaren och återkomma. 

Hon återkom på eftermiddagen och hade då pratat med en kvinnlig läkare som jag tror heter Charlotta Mörth. Hon hade sagt att det kan inte vara cancer, hon får uppsöka sin vårdcentral. Febern låter som tumörfeber (? Ett ord jag aldrig hört tidigare?) om den återkommer så får hon höra av sig. Thats it! 

Hur kan en läkare som aldrig träffat mig, säga att det kan inte vara cancer? Då har hon ingen som helst aning om vad spridd malignt melanom är. Hon har ingen aning om att den kan börja galoppera eftersom den är så aggressiv. Den kan dyka upp precis var som helst. Jag hoppas innerligt att hon har rätt, annars spiller hon bort min tid här på jorden. Jag blev så fruktansvärt ledsen och besviken, jag ringer verkligen inte dit för att jag tycker det är roligt utan för att jag är orolig. 

En gång tidigare har jag stött på denna läkare, det var en helg när hon hade jour, då ändrade hon i min medicinlista, hon tog helt enkelt bort medicin hon själv ansåg att jag inte borde ha 😳 Andreas blev inte glad, och ändrade tillbaka igen. 

Idag ringde jag specialisttandvården eftersom mina stygn håller på att lossna och det hänger trådar i munnen och dräller, när jag sväljer så åker dom ner i halsen en bit för att sedan komma tillbaka upp. Så galet irriterande. Det verkar som att alla är otroligt trevliga på den avdelningen, jag pratade med en sköterska som sa att det är ingen fara att stygnen börjar släppa redan, så länge som det ser bra ut, trådarna som hänger kan jag klippa bort, dock inte för nära tungan. Alltså ett jobb för Göran när han kommer hem 😄

Jag gick och velade, skulle jag ringa vårdcentralen eller inte? Det gör så ont att jag har svårt att gå. Då ringde min klippa här på jorden, min Finaste Älskade dotter Elin. Hon frågade hur jag mådde. Lika som igår. Har du ringt vårdcentralen? Nej, jag kan inte bestämma mig om jag ska. Ok, då ringer du nu med en gång. Jag tar det beslutet till dig! Tack Elin, när jag är stark då orkar jag allt, då orkar jag stå på mig, när jag är svag, då kan jag inte ens ta ett beslut om att ringa ett samtal eller inte. 

Jag ringde och dom ringer upp kl 13.