Fick jag äntligen hjälp. Tack Marie, du är min ängel. Hon såg mig komma stapplande i korridoren, hon förstod att det var illa. Vi satte oss ner och jag fick berätta. Jag sa att jag var så ledsen och besviken på samtalet med jourläkaren i måndags, jag ringer inte för att jag har snorig näsa, jag ringer för att jag är mycket orolig. 

Hon skrev ner allt jag sa, sen gick hon in till dagens jourläkare, tyvärr så var inte mina läkare där. Sedan kom hon tillbaka och berättade att han hade utökat min röntgen så att även skinkan blir röntgad, dessutom hade han flyttat fram röntgen så att jag inte ska behöva vänta en månad. Exakt det jag ville!

Sen hade jag önskemål om lite mediciner, men sa att hon fick inte sätta min medicinlista i handen på den kvinnliga läkare, som på eget bevåg ändrat i min lista en gång. Marie lovade! 

Stapplade tillbaka till bilen och åkte hem. Ringde till Elin för att berätta om dagen. Hon var såååå trött, förkyld, stressad, hann inte med vad hon skulle enligt hennes rutiner. Tvättkorgen svämmade över och korgen med ren tvätt likaså. Jag bad henne om att få hjälpa till! Jag kan väl få hjälpa henne med att tvätta. Jag går ju härhemma och har inget spec att göra, även om jag har ont så måste jag röra på mig ibland, och då kan jag sätta på en maskin tvätt. Nej, hon skulle fixa det. Snart. Tänk att det ska vara så förbaskat svårt att ta emot hjälp 😡 Till slut lyckades jag med att få ta en kasse med badlakan och lakan. Dom stora sakerna. Jippi! Svängde förbi och hämtade den innan hon hann ångra sig. Så enkelt för mig, så snabbt, ett stort torkrum har jag, och tid har jag.

Mot kvällningen kom våra goda vänner Mulle och Ulrich. Jag kan bara bjuda hem vänner som jag vet hjälper till, jag måste få hjälp eftersom jag knappt kan stå på benen. Vänner som sätter sig och väntar på fullservice gör sig icke besvär. Tack och lov kan jag inte ens komma på några sådana hur mycket jag än tänker. 

Knödel till middag, Göran var lycklig som ett barn på julafton 😂 Själv tycker jag att, ja, det är gott. Sen satt vi i soffan och pratade halva natten. Det var så längesedan vi sågs, senaste 2 gångerna har jag varit tvungen att avboka pga sjukdom. 

När jag vaknade hade jag tydligen missat och ta kl 05 medicinerna. Jag hade alltså ingen värktablett i mig, långtidsverkande morfinet låg bredvid mig. Då fick jag känna och förstå hur ont jag egentligen har i min kropp och speciellt min skinka. Det var ingen angenäm upplevelse. Satan i gatan. Tog mig till toaletten och tillbaka. Ner i sängen 🛌 in med en näve piller i munnen och sen bara blunda och vänta på att dom skulle börja verka. 

Är så lycklig att dessa mediciner finns, är så ledsen att jag måste ta dom 💊💊💊 jag vet ju att jag är beroende av dom, men det är faktiskt ett av mina minsta bekymmer.

Efter ett par timmar tänkte jag åka in och kompletteringshandla. Hade tänkt mig köpcentrat. Jag kom till Aspö handel, där tog orken slut. Handlade det som fanns där och åkte hem igen, kröp ner i min fåtölj och somnade.

När jag var i affären så tänkte jag ta med en hög armband hem , tänkte att det är dax att byta ut lite, dessutom har dom mina armband på 3 ställen i affären, jag kanske inte behöver upptar all ledig plats. Men neeej, sa en av Lenorna, det är massor av folk som tittar på dom där armbanden. Dom börjar med dom på väggen, sen dom i glasskåpet, och till sist dom på piedestalen. Kul! Blev överraskad och jätteglad att höra det. Så nu ska jag bara byta ut några och sen köra tillbaka dom igen 📿 

Sist men inte minst, men ganska smått, är, att jag hatar myror, jag hatar myror på diskbänken, jag hatar myror på hela skrivbordet, jag hatar myror i lådan med plastbyttor, jag hatar alla våra förb......e myror vi har överallt! 🐜 Jag en gång ringt Anticimex, dom skickade små dosor som myrorna fullkomligt nonchalerar och skrattar åt. Då ringde jag igår igen, nu kommer det en man hit nästa vecka med stora artilleriet. Då djäklar ska dom få känna på! 💣

En sak som jag höll på att missa, fast jag gjorde just det, missade. Det ringde ett telefonnummer från Eskilstuna, jag såg att det var från specialisttandvården, det är nog Sanna som ska höra hur det går med min tunga, tänkte jag, jag missade dom ännu en gång. Så i går slog det mig att faaaaan, dom kanske ringde för att tala om att provsvaret har kommit. -Jag tänkte bara tala om att svaret har kommit och det var positivt. Eller -tyvärr måste jag tala om att provsvaret från din tunga visade sig innehålla.......

Nu är jag ju skitnervös och kan inte få tag på dom förrän på tisdag. 😱

🐣🐣🐣 Glad Påsk 🐤🐤🐤