Jag har ju fått min röntgen framflyttad 3 veckor. Detta på grund av att jag har så fruktansvärt ont i skinkan/bäckenet. En av läkarna upplyste ju mig om att "det där är inte cancer, uppsök vårdcentralen" De andra läkarna var uppenbarligen inte av samma åsikt, dom bokade in röntgen med en gång. Tack för det, smärtan oroar mig mycket. Vad är det som ligger i kläm? Det kan vara en nerv. Det kan också vara en tumör. 

Jag måste bara få tag på min sköterska Marie för att höra hur det blir med svaret. Vem kommer att ge mig det? Jag vill självklart bara ha mina doktorer, men det var en okänd läkare som skickade remissen till röntgen.

I veckan frågade Ida sin mamma varför hon inte fick följa med när vi åkte till doktorn? Jag trodde nog att hon menade, när jag åker till sköterskan. Så jag tog ett djupt andetag och frågade

-Ida, du har frågat din mamma varför du inte fick får med till sjukhuset, var det till sköterskan du menade?

-Nej, jag menade när ni åker till doktorn, då han förklarar om din cancer står still eller har börjat röra på sig! (Det var mina ord som kom ur hennes mun hörde jag) 

-Du förstår att du kan inte följa med dit för att där finns så många människor som är så infektionskänsliga, så dom skulle kunna bli fruktansvärt sjuka om dom träffade dig, för det är så att barn kan ha bakterier som dom sprider, fast dom inte är sjuka. 

-Men mormor, du är ju också infektionskänslig, men du träffar oss hela tiden. 

-Vet du Ida, ja, jag är också infektionskänslig, du vet ju hur ofta jag är sjuk.

-Ja, det vet jag.

-Men det är som så, att jag skulle inte stå ut om jag inte fick träffa er, flera gånger i veckan. Så för mig är det värt att vara sjuk, för jag måste få träffa er, ni är ju bland det viktigaste som finns i mitt liv. Fick inte jag träffa er skulle jag bli tokig, då skulle jag gråta hela tiden. Jag är hellre sjuk ofta, bara jag får träffa er, än att jag är frisk hela tiden, och inte får träffa er! 

- Hm, hon förstod! 

Jag hade ingen aning om att hon förstod att vi åkte till doktorn var 3 e månad för att prata med läkaren om min status. Det är då man får en påminnelse. Barn hör ALLT.

När jag hämtade henne i skolan i måndags, hoppade hon in i bilen och talade om att hon har blivit vegetarian 😳 Tack och lov så har dom ett vegetarianskt alternativ i skolan, så hon får i sig det kroppen behöver. Till middag gjorde jag pannkakor, när jag sa att det var middag så skulle hon inte äta? För pannkakor innehöll socker! Dessutom innehöll dom ägg, och det äter inte hennes Nickebror. 

DÅ sa jag ifrån, Nicke är vegan. Det kan du inte bli, än. Det är svårt att vara, för då måste man se till att få i sig annat, tex bönor osv, annars så blir man sjuk. Dessutom måste du äta massor av sallad av olika slag. Så vegan kan du INTE bli. Vegetarian däremot, det kan du prova på. Det kan vi hjälpa dig med, det är bara att byta ut köttet mot annat. Typ 😰

Ja, jösses. Tänk alla faser hon ska gå igenom. Jag om någon vet 😂 

Nu ska jag till Eskilstuna. Äntligen ska jag få veta varför jag har så ont att jag nästan inte kan gå! 

Jag känner mig inte orolig, bara lättad! Jag mår väldigt bra mentalt just nu. Kan inte minnas när jag senast spillde tårar. Härligt!

Härom morgonen kom ett sms från maken, sätt på kaffe, jag har en nyhet att berätta. När han kom hem så berättade han att han tagit ett beslut på morgonen. Nya huset han bygger ska inte heta Solsidan. Det ska heta Marielund, efter mig ❤️❤️