Sur, är jag på onkologen. Jag ringde i måndags vid 10 tiden för att höra när jag skulle dit för provtagning nästa gång. Jag hade inte fått någon ny tid? Svaret var idag kl 07.00? Sköterskan tyckte det var konstigt, brukade jag komma 07? Nej aldrig, min tid brukar vara 15.00. Hon skrev upp mig till 15.30.

Marie tog prover i vanlig ordning. Så pratade vi om min röntgentid som inte är förrän i mitten av september. Det är 5 månader efter min senaste som var 26 april. Hon skulle prata med Andreas, för det måste ha blivit helgalet. 

På onsdagmorgon ringde onkologen, jag hann inte svara. Eftersom jag inte kan ringa tillbaka direkt, utan måste ringa upp jouren och få en tid då någon ringer mig, som jag då måste be att få bli uppringd av min sköterska. Det ska inte vara lätt! Jag gick med telefonen i handen hela dagen. Ingen ringde! 

På eftermiddagen åkte jag till Täby, jag körde själv. Med tanke på min trötthet är jag försiktig med bilkörande. Jag kände mig pigg 😃 och glad, skulle till goa bästisen på tjejfest. Vi är 4 tjejer som håller ihop sedan gymnasiet. Vi blev en kort i år 😥 

På morgonen såg jag att jag hade fått ett missat medd. Det var min sköterska som läst in att hon pratat med min onkolog, och min röntgen ligger fast av någon anledning jag inte förstod? Då ringde jag upp onkologen och det gick ganska smidigt för en gång skull. Marie ringde efter någon timme, jag ifrågasatte 5 månaders uppehåll, hon kunde inget göra, men jag upplyste om att jag tycker inte om det, 5 månader är en evighet, kanske en livstid för mig. Dessutom hade jag fått en kortisonkur utskriven. 51 tabletter skulle det gå åt, men min läkare skrev bara ut 30 tabletter? Jag upplyste min sköterska om att jag tycker det tyder på stress. Hon är väldigt försiktig med vad hon säger, men hon sa inte emot. 

Jag känner mig besviken, jag känner mig inte trygg med onkologen längre. Det är sådan otrolig skillnad mot för 3 år sedan när jag fick diagnosen. 

Jag "pratade" med mina vänner i vår slutna facebookgrupp. Det är sådan otrolig skillnad mellan landsting, fast det inte ska vara det. Mina vänner blir röntgade var 3e månad. Var 14e dag ringer deras kontaktsköterska för att kolla läget. Dom har aldrig några problem med att få tag i "sin" sköterska 😳 Det har jag aldrig varit med om. Dessutom ringer hon alltid och berättar vad proverna sa. Jag får aldrig höra något om mina prover?

Jag känner mig purken och som ett störningsmoment 😡 Förmodligen överdriver jag. Men när man jämför varandra och vet att alla ska få samma vård, då blir jag fundersam och så blir jag avundsjuk. Har nu tankat hem Nationellt vårdprogram för malignt melanom. Nu ska jag läsa på!

Glad, är jag också. Dels mår jag kanonbra just nu, kortisonet gör sitt. När jag mår bra, då ser jag frisk ut. Jag såg ett jättefint kort på mig och syrran i Grekland, MEN, jag blev förtvivlad. Jag hade ingen aning om att sjukdomen syntes så väl på mig. 

Idag skulle vi träffa Elin med familj för att gå ut och äta i Eskilstuna. Jag skulle göra mig till och ta på mascara. För det första skakar mina händer så jag är svart i hela ansiktet, det går att putsa bort, men så har mina ögonfransar börjat ge sig av. Så då gör det inget att det hamnar på huden istället. På håll ser jag ok sminkad ut 😂

När Göran och jag satt utanför restaurangen och inväntade lilla familjen så fick jag ett mail som jag öppnade och började läsa högt. Det var ifrån en kvinna vars man fått svår spridd mm, där bröt jag ihop och kunde inte läsa längre 😭😩 Det gjorde så ont att läsa om halmstrået jag känner så väl igen. Stängde mobilen, hann knappt torka tårarna innan familjen kom. 

Vi åt middag på en superhäftig restaurang. Typ cirkusrestaurang. Bara att gå på toaletten fick oss att bryta ihop av skratt 😂 Då var vi ju tvungna att prova alla såklart. "Hallå, hallå, vad kul att just du kom in hit just nu....." Åt massor av goda smårätter. Rekommenderas varmt! Allt bokas i deras app, allt från dricka, till mat.

Nästa vecka ska min fantastiske son ha utställning på Hötorget! En stor ära, och jag är stolt som den hönsmamma jag är. Det går så bra för grabben, han om någon är verkligen värd det, efter all skit han varit med om senaste året.