Min cancer är stabil. Min cancer håller sig still. Jag och Tafinlar är uppenbarligen en riktigt bra kombination 😀


Jag fick ett mail från en person som skulle börja med Tafinlar, visserligen i kombination med mekinist. Hen undrade lite om biverkningar. Vad hen hade att ev förvänta sig. 

Jag var tvungen att gå tillbaka i bloggen för att titta, jag har glömt. Hjärnan är en märklig kroppsdel. Den delitar det som är obehagligt. Som min tunga. Någon nämnde den häromdagen, om jag känner någon skillnad. Jag hade glömt att jag opererat bort en stor slice av tungan. Men nu minns jag hur fruktansvärt ont jag hade. 

Detta står på lappen som följer med medicinen. Jag prickar nog in dom flesta, utom annan typ av hudcancer. 

Mycket vanliga biverkningar (kan förekomma hos fler än 1 av 10 användare):

 • Papillom (en form av hudtumör som vanligtvis är ofarlig)

 • Nedsatt aptit

 • Huvudvärk

 • Hosta

 • Illamående, kräkningar

 • Diarré

 • Förtjockad ytterhud

 • Ovanligt håravfall eller tunnare hår

 • Hudutslag

 • Rodnad eller svullnad på handflator, fingrar och fotsulor (se ”Hudförändringar” tidigare i avsnitt 4)

 • Ledvärk, muskelvärk, eller smärtor i händer eller fötter

 • Feber (se ”Feber” tidigare i avsnitt 4)

 • Energilöshet

 • Frossa

 • Svaghetskänsla

Vanliga (kan förekomma hos upp till 1 av 10 användare):

 • Hudförändringar såsom kutan skivepitelcancer (en typ av hudcancer), vårtliknande utväxter, skaftade hudflikar, okontrollerade hudutväxter eller lesioner (basalcellscancer), fläckar av tjock, fjällande eller skrovlig hud (aktinisk keratos), sprickbildning i huden, hudrodnad, ökad solkänslighet hos huden

 • Förstoppning

 • Influensaliknande sjukdom

 • Förändringar i hur hjärtat pumpar blod

Igår ringde telefonen. Onkologen, tog telefonen och gick undan, jag hade lilla familjen här och måste vara ifred när jag pratar.

Det var doktor Hung. Hon ville tala om att jag hade inte lunginflammation. Men jag skulle fortsätta med mitt pencilin tills det var slut. 7 tabletter kvar alltså. Jag räknar ner för jag för så fruktansvärt dåligt av medicinen. Kan inte sova på natten. Ont under H revbenet (vad sitter där?) Dessutom mår jag så förbaskat illa! Jaja, bit ihop.


-och min cancer? Den berättar dr Antonis om eller? Ja, det gör han, men jag kan säga att det är stabilt. Tack dr Hung, först var jag osäker på vad jag skulle tycka om dig. Nu vet jag, du är bra, mycket bra. Lugn och mjuk.


Samtidigt som jag pratade med dr Hung så kom Sune och Margareta förbi med en krya på dig blomma. Dom var förbi häromkvällen, när jag var som sämst. Dom såg hur jag mådde. 


Tänk vad en blomma gör gott, tack snälla ni! 😘


Det blev ingen resa till Astrid Lindgren. Elin sa ifrån. -vi vill att du ska VARA med oss, inte bara FÖLJA med oss. Min kloka och alldeles underbara, älskade dotter ❤️ Du är den som tar så bra beslut åt mig, när jag själv inte kan ❤️ Du är den som styr upp mig när jag blir förvirrad och osäker. Tack för att du finns! 😘


Igår bestämde jag mig för att sluta med pencilinet. Pillerna knäcker mig. Försökte ringa onkologen för att få höra att det var ok! Dom hade stängt för dagen. Hm. Ok, jag ringer 1177 och pratar med dom istället. Det blev aldrig av. 


Nu är det morgon, jag är vrålförkyld och hostar. Det kanske är helkorkat att sluta med dom. Då kanske bakterierna tar sats, förökar sig och klubbar mig igen. Jag har 4 dagar kvar, kanske ska jag äta upp dom och må dåligt? Eller strunta i dom och ringa onkologen och dr Hung på måndag? 


Jag vet inte🤔😖