Lika fantastiskt fungerar onkologen. Vilken mottagning! Vilken personal! Vilken logistik! Imponerande är ordet :-)

Det var samma trasdocka som vaknade i morse, dock hade hostan tredubblats :-(

Ringde onkologen, får en tid då man blir uppringd, bara det, tänk, att någon verkligen ringer upp och inte bara lovar göra det. Jag blev ombedd att komma in så dom fick göra en check av mig.

Under EN timme så hann sköterskan ta blodprover, halsprov, hostprov. Allt skickades som akutprov. Så in till min doktor Andreas, han hade inte jouren, men tog hand om mig ivarjefall, (min idol) han lyssnade av lungorna, skrev anteckning till röntgen och skickade dit mig akut. 

Gick dom 100 metrarna till röntgen, fick komma in och bli röntgad omgående. 

När det var klart gick jag tillbaka dom 100 metrarna till onkologen. Där står Andreas och väntar på mig. In på hans rum, blodproverna är redan klara och visar inte på någon infektion, tillochmed röntgenbilderna var klara, man slår sig för pannan och tror inte det kan vara sant. 

Bilderna visade inga tecken på lunginflammation, däremot hade jag vätska längst ner i båda lungorna. Det var bra. Äh, jaha. 

Jo, för om det bara hade varit vätska i ena lungan då hade han blivit orolig. Nu visade det på att jag hade virus. 

Om jag inte är bättre till nästa vecka ska jag återkomma, då har han semester, men skriver anteckningar till ev nästa läkare, vad han ska göra med mig. Då skulle det nog bli en annan sorts röntgen. 

EN timme senare är jag på väg ut till bilen och har dessutom hunnit hämta ut min hostmedicin. 

Makalösa människor, vilken personal, nu förstår jag varför onkologavdelningen i Eskilstuna har så otroligt gott rykte. Jag backar upp det till 100%

Nu sitter min lilla svärdotter på flyget hem till Australien. Tyvärr.