Vaknade som vanligt opigg i morse. 37.5 i feber. Men skillnaden är att jag sedan ett par dagar har ont i vänster lunga eller där omkring? 

Efter stor tvekan, jag ringer, inte, ringer, inte, så sa Elin, du ringer. Så jag ringde 1177. Det enda jag eg ville var att få kollat om det ff är virus eller har övergått till bakterier. Har jag ff vätska i lungorna eller inte. Det tycker jag att vanliga vc kan kolla. 1177 ringde min vc som sa NEJ, vi tar inte  emot henne. Vi håller bara på med öronvärk och onda halsar. Inte en patient som går på cellgifter. Ok. Men då väntar jag tills på måndag istället och åker till onkologen. Svar NEJ. Du ser till att  åka in till akuten så dom får kontrollera dig. Jag faxar dina papper dit nu. 

Faaaaaan! Ok om jag skyndar mig så har inte dom trasiga människorna från midsommaraftonen vaknat än, och lördagsfyllona har inte hamnat i akuten läget än. Trodde jag. Lurad. 

Jag följer med sa Göran, det gör du inte alls sa jag. Som gammal konsult räknar man timmar.  Bättre att en person sitter 8 timmar på akuten än 2 pers x 8 = 16 tim. Nopp.

Skrev in mig kl 13.00. Provtagning kl 13.30. Läkaren kom kl 19.10. Läkaren gick 19.20, han skulle kontrollera mina prover igen, då hade han lyssnat på mina lungor. Sen ingenting. 20.30 kom en sköterska och sa att jag skulle på röntgen!  Äh, ska jag, läkaren skulle ju bara kolla mina prover igen för dryga timmen sen,  trodde han glömt mig. Hm, ok jag kollar så det blivit rätt. Helt rätt. Iväg på röntgen.  Tog 5 minuter. När jag kom tillbaka har ngn annan fått mitt rum,  så nu ligger jag i den charmiga korridoren.  Nåväl, här händer det ju lite ivarjefall.  Ja inte med mig alltså,  men runtomkring mig. Spännande att se hur lång väntan det blir nu då, innan ngn kollat plåtarna, jag som inte hann kamma mig. 

Jag återkommer,  kanske inte inom kort, men när något nytt händer i detta drama.......