Är en alldeles fantastisk person. Med Laila kan jag prata om allt, med Laila pratar jag om tankar som jag inte tynger någon annan med. Hon ställer frågor som ingen annan gör, det är bra. Igår blev jag kvar i en och en halv timme hos henne. Tiden går så fort hos henne, annars har mitt tidsbegreppet helt förändrats. Förr tillbringade jag 12 tim med jobb, hann träffa barnbarnet, handla, hem och laga mat. Idag hinner jag inte tömma diskmaskinen om jag har en tid att passa i Eskilstuna kl 13. 

Snart är det julafton 2017. Jag trodde inte jag skulle få uppleva julen 2014. Men det fick jag och det är jag oerhört tacksam för. Jag tänker faktiskt hänga med X antal jular till. Om bara allt går som jag planerar. Men det kostar, min kropp tar stryk varje dag, mitt minne är snart ett minne blott. Jag är skör, det behövs inte mycket för att jag ska bli förtvivlad.

Samtidigt sitter den lilla djävulen på axeln. Varför fungerar medicinen så otroligt bra på mig och ingen annan? Hur upptäcker jag om/när den slutar fungera? Många sådana tankar som jag behöver borsta bort, det tjänar inget till att grubbla, men svårt att låta bli.

På julafton blir det fullt hus hos oss. Alla mina älskade barn och barnbarn, syster med familj och föräldrar. Ca 13 personer. Ska bli härligt, hoppas bara jag orkar. 

Det enda jag önskar mig är snö! ☃

God Jul