Jag älskar värme, jag älskar sol. Det har jag ju fått intyg på vid det här laget. 

Nu för tiden undviker jag solen i den mån jag förmår, heltäckande kläder och solgalsögon om jag måste utsätta mig. För första gången i mitt liv. Jag måste erkänna att jag trivs med det. Verandan är som sagt numera min favoritplats. Har gjort otroligt mysigt med en massa stora krukväxter som omringar mig. Häromkvällen satt jag på verandan och tittade på en serie, samtidigt som jag sitter och lagar kläder som Prinsessorna lyckats ha sönder. Till slut var det så mörkt så jag hämtade pannlampa för att se vad jag gjorde. Funkade bra det åxå. 

Igår fick jag lära mitt något nytt som faktiskt glädjer mig :-) 

Det var mitt varannanveckasbesök på cancermottagningen, ta prover och fylla på mina piller burkar. Tyvärr, fast jag tycker att jan anstränger mig så hade min vikt fortsatt att rasa. Befinner mig nu nere på 50+ någonting :-) Jag frågade min sköterska om det var ok att jag håll i min väska under vägningen. Hon bara log.

Ok, det var inte bra, dietisten kallades dit för samtal med mig. Det gör inget för hon är vansinnigt trevlig. MEN det var då jag fick lära mig att DET STÄMMER INTE, DET ÄR EN MYT att cancerceller älskar socker, en myt som dom försökt sudda bort under lång tid. Cancerceller älskar allt, så metastaserna tar och suger åt sig vad dom känner för. Inte alls spec socker? Jag var ju lite orolig att mina näringsdrycker innehåller en massa socker, och ja, det gör dom. Och det är energi och kalorier som jag nu behöver, kroppen måste få mera att ta av än bara det som räcker till att hålla mig på benen, kroppen behöver massor av kraft för att besegra min cancer. 

Det innebär att jag nu kan ta en slagsta glass med Prinsessorna, vilket jag tvärvägrat tidigare. Jag kan ta en tårtbit utan att må illa av oro. Det innebär inte att jag kommer att vräka i mig socker, godis, bakverk osv. Det har jag aldrig gjort tidigare och tänker inte börja med nu. Men jag behöver inte alls avhålla mig allt som innehåller socker. 

Så sa hon, och hon upplyste mig om att hon faktiskt är utbildad, arbetar med cancerpatienter och vet vad hon pratar om! Hon har nog rätt :-)

Innan mitt besök på onkologen så var jag upp till jobbet och hälsade på kollegorna som inte gått på semester. Känns så bra! Saknar dom verkligen. Min måndagsmailare Jalle kommer att jobba hela sommaren, så jag ska se till att svänga förbi honom vid varje besök. 

Idag, ja, idag känner jag att det är och kommer att fortsätta vara en bra dag!

Nicke ska hugga ner bambun som har vuxit så hög så det är kolsvart inne i huset. Sen har vi lite olika förslag på vad man kan hitta på och göra med den. 

Jasminbusken doftar så gott på kvällarna som man nästan blir yr i hela kroppen, jag får droga mig på den eftersom jag är absolutist.