Igår fick jag ett brev från Trygg Hansa. Brevet berättad att det dras automatiskt 512:- i månaden för min sjuk och olycksfall försäkring. Tja, varför inte tänkte jag och ringde. Efter alla knappval så kom jag till slut fram till en ung dam, som sa att det var henne jag skulle prata med. Istället för att dra hela storyn om och om igen så frågar jag numera om jag har kommit till rätt person direkt. Det första den unga damen frågar mig om mitt personnummer? Varför frågar hon efter mitt personnummer? DET fattar jag helt enkelt inte? Jag har ju knappat in mitt personnummer redan. Via telefonen! Vid det här laget tror jag inte att det har någon som helst roll vilken siffra du knappar in, någonsin, eller vilket personnummer du knappar in. Alla samtal går till samma person! LURAD!!!! =-O

Nåväl, väl framme så talade jag om för denna unga dam att jag har en sjukförsäkring sedan 25 år tillbaka. Jag har nu fått malignt melanom, så vad kan Trygg Hansa nu göra för mig? Vilken hjälp kan jag få av Trygg Hansa nu när jag behöver dom? 

Jag har ju går igenom detta med Trygg Hansa förr, så jag vet ju vad svaret ska bli, ändå försöker jag, kanska någon ny regel kommit till, jag har nu sett en sak som nu borde gälla mig. 

Den unga damen harklar sig, det hörs att hon nog tycker detta ät lite pinsamt. För hennes svar blir, nja, det är i så fall om du hamnar på sjukhus 1 natt. Då får du ersättning för den natten.

Jaaaaaha, är det allt? Hm, ja, jo, så är det nog. Då tar jag upp stycket där det står att vid längre sjukskrivning, alltså, 90 dagar, har jag rätt att få 1000 kr/mån i ersättning. Nja, njäe, det är inte 90 som det står, utan det är först efter 365 dagar. 

Det finns något som heter ekonomisk invaliditet, det kan man få om man får sjukersättning från försäkringskassan, alltså om man aldrig mer kan komma tillbaka till arbetet. MEN först ska Trygg Hansa kontrollera att det inte finns något som helst arbete i hela världen som jag kan göra. Glöm. Dom kommer säker fram till att jag kan sitt hemma och ringa runt till folk och sälja tallrikar med något speciellt mönster på. 

Det jag eg vill säga är att INNAN du tar en sjuk och olycksfallförsäkring. Kontrollera vad som ingår! kontrollera väldigt noga. När du har kontrollerar det noga, då ska du läsa det finstilta! NOGA, för dom försöker friskrivit sig från allt.

Den enda nytta jag har av min sjuk och olycksfallförsäkring är i dagsläget livförsäkringen. Någon hjälp what so ever får jag inte ifrån dom!

Sakta och makligt knallade jag runt i skogen i tisdags. Blev nog ett par timmar.  Plockade 2 påsar kantareller. Lämnade 1 kasse på Hornudden, och fick en otrolig lön för mödan, jag som älskar att plocka svamp. Vilken bonus då att få betalt :-P 

På hemvägen fick jag punktering på Görans bil som jag lånade. Hm. Var tvungen att nedlåta mig till att ringa efter honom :-[ för att få hjälp. Inte min grej. Att vara tvungen att be om hjälp. Nu är det nya tider. Tyvärr.

På måndag är det dax. För mitt återbesök hos Andreas. Är faktiskt lite nervös. Jag vill ju höra att mina tumörer har krympt eller försvunnit. Inte bara att dom inte vuxit och inte blivit fler. Måste också komma ihåg att fråga varför dom bara röntgar bålen på mig och inte huvudet. Det är ju vanligt att man får tumör på hjärnan när man har malignt melanom. Nåja, som vanligt har jag nedskrivet massor av frågor till honom. 

Idag borde jag sätta mig ner och titta på flygresor till Wien, för att hälsa på bonusdottern. Det är bara det att jag kommer mig liksom inte för. Jag fattar bara inte, och jag känner inte igen mig. Det kanske är så att jag först vill träffa Andreas? För att höra vad han har att komma med. Jag vet inte. 

Snart är det dessutom dax att åka på min rehabiliteringsresa som Cancerfonden sponsrar mig med. Även det känns sådär just nu. Vara hemifrån 1 vecka. Hoppas schemat är ganska lugnt eftersom jag har en lång startsträcka på morgonen.