......... Trött. Skönt trött.

I tisdags slog jag rekord ej fungerande envishet. Jag, Marie "kan själv" Hennerstedt, hade en resårmadrass låg upp och ner ute på veranda golvet, ville få undan den. Sköt under fötterna, samma sak med händerna, tar tag med alla krafter för att lyfta upp den. Något tog i mot, så madrassen fastnade. Jag tippade framgår, men hade ju då både händer och fötter satt fast under madrassen. Vilket innebär att jag for med ansiktet rakt ner i plankorna, utan att ha något att ta emot mig med. 

På, ren svenska: djävlar vilken smäll. Jag försvann nog för omvärlden en liten stund, och sen fick jag ligga en stund till för att fundera vad jag skulle göra, jag satt/låg ju fast. Fick även invänta att alla stjärnor skulle försvinna innan jag fick tråckla mig loss från madrassen. 

Under dom 2 nästkommande dagarna hade jag inte en tanke på biverkningar. Huvudvärken vann med hästlängder.

Jag hade ramlat med näsan rätt över kanten på en planka. Hade nog tur eller så hade jag någon som vakade över mig, för tack och lov knäckte jag inte näsan. Men jag hade ett stort skärsår, borde nog så här i efterhand när förståndet återvänt kanske besökt vårdcentralen för att bli ihopsydd eller tejpad. Gjort är gjort. Ida var med till en affär en sväng dagen efter och upplyste där om att mormor har nästan tappat halva näsan.

LillSessan har sovit hos oss 1 natt och pysslat oavbrutet i 2 dagar. Vid något tillfälle köpte jag glitter till henne i regnbågens alla färger. Vårat kontor och kök glittrar nu i dessa färger. Skiten går inte ens att dammsuga upp  >:o

Dagen har varit bra fram till 5 tiden. Eftermiddagen lallade jag runt i skogen och plockade svamp. Åkte till Hornudden och bytte till mig tomater. 

Sen slog det dåliga samvetet till som en fotboll i magen. Vi skulle på födelsedagsmiddag. Ikväll fredag trodde jag. Men så upplyste Göran mig om att det inte var idag utan i morgon kväll. Lördag. Faaaan. Jag som lovat Ida att få sova här på på lördag. Nåja det skulle nog lösa sig, trodde jag, ända tills hon ringer och frågar mig när jag kommer och hämtar henne i morgon. 

Bryt. Tårar. Dåligt samvete åt alla håll och kanter. Vem/vilka ska jag svika? Frågade Göran medan tårarna rann, självklart tyckte han som jag. Man sviker inte Ida!

Så får det bli. Livet leker igen. Tårarna torkat och Ida och jag har en tjejmyskväll i morgon. 

I onsdags frågade Ida mig när mitt onda i fötterna ska sluta göra ont? Jadu lilla hjärtat, vad svarar man på det?