Himlen får vänta, jag har annat för m

Jag heter Marie, eller Mimmi eller Mojmoj. Jag har obotlig spridd malignt melanom. Tyvärr. 
 
Jag är 60 år. Jag har ett fantastiskt liv, en underbar make sedan 20 år, dom som delar förstaplatsen med honom är; mina helt 2 fantastiska  barn, mina 2 ljuvliga barnbarn, mina kollegor, min stolliga katt, mitt härliga arbete, min tidskrävande trädgård, mm, m fl :-)
 
För 11 år sedan fick jag malignt melanom, ett elakt, djupt födelsemärke på ryggen, hade även smittats till lymfkörtlarna i armhålan. Opererades. Bra. Allt frid och fröjd. Förstod nog inte allvaret, och ingen berättade det.
 
Den 28 nov 2013 var jag på min sista kontroll. Specialistsköterskan kände en knöl i den opererade armhålan. Sa att det "nog" var ärrvävnad. Tack och hej, leverpastej, nu ses vi inte mer. Friskförklarad. Mm. Trodde hon ja. Hade hon skickat mig på röntgen, då hade dom upptäkt att jag var full med metastaser.
 
Då började resan. Jag älskar i vanliga fall att resa. Ofta. Dock inte den här resan.

Presentation

Senaste inlägg

Kategorier

Dag 273. Har ont och njuter!

Låter som att jag är machoist. Men det är ju inte riktigt så jag menar. När man får massage av en riktigt duktig massör kan det göra ontskönt, inte heller så jag menar

Jag njuter av att vara hemma. Jag har ont som fan i kroppen. Jag vaknade i går och någon hade brutit handleden på mig under natten, självklart den högra och lagt dit en rejäl svullnad. Den enda jag kan skylla på är Ida och Julia som jag delade säng med. Jag tror båda är oskyldiga.

Idag vaknade jag 10.30 av att Göran ringer och väcker mig, sa ju det, att jag skulle sova igen timmarna jag missat på träningslägret. Då upptäcker jag att någon dessutom sparkad mig i foten så att jag inte kan stödja på den. Den sparken kan jag nog skylla på Göran. Men han är för snäll, och antagligen oskyldig.

I lördags ringde Stora Prinsessan, vi hade nu varit ifrån varandra i 6 dagar , lång tid, och frågade om jag kunde hämta henne för hon ville sova hos hos. 

Finns bara ett svar på den frågan. När vi åkte hem till oss så kom tillfället att berätta för henne om mig, självklart på hennes nivå. Jag har varit fullkomligt livrädd för att jag skulle börja storgråta den dagen det var dax. För då skulle hon bli fundersam. Så blev det inte. Det blev bara så bra  :-D. När vi kom fram tog hon alla hennes ryggsäckar, plus kassar och släpade på, mormor jag bär allting, det ska inte du göra som har ont i fötterna. Min Gullunge, så otroligt omtänksam.

Nu var det klart, och det finns INGEN anledning för NÅGON att prata med henne om mormors sjukdom.

När vi kröp ner i sängen är det ca 10 gr i sovrummet, kallt satan. Hon snurrade in sina ben i mina och låg som ett frimärke på mig med endast nästippen som stack upp, då kom Julia och ansåg troligen att här behöver jag hjälpa till, så hon la sig på Idas andra sida, även hon som ett frimärke, på henne. Vi upptog kanske 25% av sängen. Men jösses så gott vi sov, hela natten.

Dagen efter gick vi nattlinne till sen eftermiddag, ja faktiskt ända till hennes familj kom hit på eftermiddagen. Hon bakade 3 gånger, allt blev ätbart, trots hennes egna recept. Tom hoppade ner i badtunnan med tjejerna, det var längesen jag badade och dom såg ut att ha det så härligt, så nu ska jag ta mig i kragen och börja bada, med massage varje dag. Det gör så gott för en öm kropp.

Sen dök mor och far upp så vi var storfamilj till middag, det var ju trots allt fars dag. Elin är min klippa, hon fixar och donar i köket, så det är inte mycket jag behöver göra. Bästa älskade dottern! Vi gav våra pappor det vanliga kuvertet med lotter. Tror Göran vann 30 kr. 

Alltså, en riktigt energigivande jag för mig. Sådana dagar är mycket bra dagar. 

Idag SKA jag ta en promenad, kan ju inte slöa till mig nu efter all träning jag genomgått. Sen ska jag passa LillSessan en halvtimme när Elin är på utvecklingssamtal med Ida. En kort stund går bra att vara själv med den lilla duracellkaninen.  

Sen måste jag göra ett antal armband som jag har beställning på  :-)

Jag har nu lagt upp ett antal armband att kika på för er som vill köpa, finns något som önskas är det bara att höra av sig till mig med cm mått över handleden så fixar jag. Det är inga problem om man vill ha i annan färg, jag säger som min gamla chef, det finns inga problem, bara möjligheter. ;-)

2Marie2014-11-10 23:10

Hej Sonia!
Det var inte dåligt vad beställningar :-) jättekul!
 
Jag har färdiga att titta på, dom går bra att köpa direkt om dom passar, annars tittar du ut vilka du önskar så gör jag dom och skickar upp till dig Jämtland. Inga problem :-)
Jag är hemma efter 14 i morgon har du möjlighet att komma hit på eftermiddagen och titta? Går även bra efter 12 på onsdagen!
Du är så välkommen. 076-1000337 är mitt Mob nr.

Svara
1sonia karlsson2014-11-10 18:15

Hej Marie! Har läst din blogg och kan bara säga "vilken kämpe"♡
Jag bor på Aspö emellanåt och är här just nu. (Göran vet var vi bor.) Jag skulle vilja köpa några armband att ge till mina barn och barnbarn som julgåva. Mina döttrar Susanne, Lollo och Annki har normala händer för 54, 53 och 45 år .Barnbarnsflickorna Elin, Frida, Anna, Matilda och Emma har normalt för 20-25 åringar ( de är 29, 28, 25, 22, 22)
Har du färdiga armband? Vi skall nämligen åka upp till norra Jämtland torsdag denna vecka. Kan jag ringa dig?
Jag har tel.nr 0709 75 32 33
Tänker på dig och tar med dig i min aftonbön
Stor kram till dig och önskar dig må så gott som du kan! / Sonia

Svara

Skriv en kommentar

General Data Protection Regulation (GDPR)
 
Vi har alltid värnat om din personliga integritet och säkerhet. Nu blir våra villkor ännu tydligare och bättre. Hos oss kan du känna dig trygg med att dina personuppgifter är säkra.
 
Det som sparas är, IP-adressen och om du fyller i namn, din mail och din hemsida

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: