Ida: -Visst är du lite bättre i fötterna? -Nja, dom är nog ungefär lika likadana som igår. -Men mormor, lite bättre är du väl, visst? -Mm, ok, lite bättre är jag nog faktiskt. 

Vad som rör sig i den unga, fina, goa, omtänksamma damens huvud vet ingen. Men att det är mycket som rör sig, många tankar som snurrar runt, det vet vi. Vissa av dom kommer ut, speciellt till mig. Hon har många saker att diskutera och prata med mig om, som hon inte pratar med någon annan om. Tex döden, det verkar vara vårat egna samtalsämne, då gäller det att tänka till och ha tungan rätt i munnen när jag svarar. INTE gråta, det får jag göra sen, när jag är själv. Jag är priviligierade som har henne.  Men det gäller att svara rätt, det gäller att svara på hennes nivå, en 7 årings, inte krångla till det utan raka, enkla svar, så ärliga som bara är möjligt. Detta fantastiska barn  :-* 

Igår åkte vi 3 tjejer till Lager 57 i Hälleforsnäs. Vi hade vansinnigt roligt. Inte pga shopping, utan bara av att umgås. Jag handlade faktiskt litegrann, mest till tjejerna :-D Det jag hatar, och det som gör mig förfärligt ledsen det är dessa föräldrar som packar in sina stackars barn i varma vinteroveraller och tvingar krakarna att tillbringa dagen skrikandes i ett shoppingcenter bara för att mamma ska shoppa. Varför inte passa på att vara ute och leka med barnen  istället? När dom för en gång skull har en dag ledig. Stackars barn, och skäms på er föräldrar  >:o 

På vägen hem bestämde den unga damen att hon ville nog åka med mormor hem och sova där. Självklart!

När vi kom hem tände vi en brasa i öppna spisen och satt och myste i varsin fåtölj, hon tittade på film på paddan, jag gjorde armband. En sån där kväll som är värd att minnas. -Du och jag mormor :-* hon fick för sig att hon skulle sova i eget rum. Men det dröjde inte förren hon kom tassandes med kudden och kröp ner hos mig. Det är livskvalitet på högsta nivå. Självklart kom även Jullan och borrade ner sig bredvid Ida.

Nicke har vi nu mer eller mindre kontakt med dagligen. Skönt. Nu befinner han sig i civiliserade områden igen. Oroliga mamman har gått ner i varv och kan njuta av livet igen. 

Just nu njuter jag verkligen av livet! Uppskattar varje dag! Jag känner mig helt enkelt lycklig :-P Tänk att man ska behöva bli sjuk för att förstå hur mycket man har att glädjas åt!

Det var dagens filosofiska tankar. Nu ska jag släpa mig ur sängen!