I tisdags var jag till onkologen och träffade min Marie för påfyllning av mina giftpiller samt tömmas på lite blod. Jag berättade att jag fortfarande har så förb.....at ont i mitt vänstra öga. Har nu pågått i över 5 veckor. Det gör mig orolig. Jag får ångest och blir hypokondrisk. Tror givetvis att det är en tumör som sitter där bakom och trycker. När jag satt och väntade på mina pillerburkar kom min Andreas förbi och berättade att han nu har beställt en större röntgen, den vanliga röntgar bara till halsen, nu tar dom även med huvudet för att se om det är något där som inte borde vara där. Eller om det är fullkomligt tomt kanske  :-D Det känns bra, jag blir lugnare.

I tisdags kväll kom Ida till oss för att sova över. Hon har påsklov och skulle vara hos oss på onsdagen, kanske torsdagen, eller inte, det berodde på. Nåväl, vi stekte hamburgare och myste i soffan en stund innan läggdags. När hon sover hos mig får i te Jullan sova hos oss längre. Tyvärr dräller hon av fästingar och jag vill inte att Ida ska få någon. Mig biter dom inte, gillar väl inte smaken på mina piller. Haha.

På morgonen for hon upp och gjorde smoothie till oss, hon visste exakt vad dom skulle innehålla. Yoghurt, solroskärnor, mango, och spenat. Vansinnigt gott! 

Vid lunch stack vi till Eskilstuna, jag hade ju lovat att köpa roller blades till henne. Det jag inte hade tänkt på är att det tillkommer en del. Alltså kom vi ut fullastade med kassar, innehållande en supersnygg hjälm och en massa skydd. 

Ok, jag kan inte bara köpa en massa till den Stora Prinsessan, det finns en Liten Prinsessa också. Mot leksaksaffären. Ida rekommenderade mig att köpa en liten studsmatta till Lovis. Samt en burk med Frostkort, Ida fick dessutom en burk med Pokémon kort. 

Jag råkade kasta ur mig att - oj, det hör blev lite mer handlat än vad jag egentligen tänkt mig. När jag slår in studsmattan står Ida väldigt tyst bredvid mig. Så säger hon - mormor, är du fattig nu när du handlat så mycket till oss? Den lilla gullgrodan. Jag svarade att nej mitt hjärta, det är jag inte, men jag måste vara lite försiktig med vad jag handlar nu tills jag får nya pengar. Det är ingen fara. I sin ficka har hon 1 kr, den ska hon egentligen lägga i burken med pengar dom sparar till Turkiet. Hon tar upp den och så tar hon min plånbok och stoppar i sin enda krona. Du får den mormor bara för att du är världens bästa mormor. Sin sista och enda krona. Det är stort. En sån sak kan nuförtiden få mig att börja storböla  :'(  Jag höll mig.

Hem till resten av familjen, Lovis var helt till sig i trasorna av studsmattan och Frostkorten. En dag av lycka, både för småttingarna och för mig :-) 

Eftersom jag bara har 2 barnbarn att skämma bort så kan jag göra det. Jag älskar att göra det. Men det betyder inte att jag tycker andra är snåla. Verkligen inte. Har man fler barnbarn har man självklart ingen möjlighet att göra det. Jag tillbringar mesta tiden hemma, eller på sjukhuset. Jag köper inget till mig själv nu för tiden. Jag gör alltså inte av med några pengar så jag har möjlighet att skämma bort Prinsessorna. Dessutom gör det att jag mår bra. Jag har ingen anledning att lägga pengarna på hög :-\ 

Men i helgen är det dax igen, då ska Elin och jag iväg och inhandla oss lite nytt. Jag måste köpa mig en baddräkt. Egentligen skulle jag behöva köpa en burkini inför Turkiet. Lite nya underkläder vore inte heller fel. Jag har ju liksom bytt storlek på kroppen. Jag behöver köpa jeans. Jag hatar att köpa jeans. Men om jag drar åt ett bälte så får jag dom att sitta kvar på kroppen  =-O Så jag kanske slipper köpa nya.

Nu ska jag hämta IdiPidi på fritids. Det är bäst att passa på att umgås med henne när jag mår bra och hon har lov :-D Hon fyller mig med energi!