Återigen har jag fått lära mig något nytt :-D 

Men först. Igår var jag till onkologen, fick min underbara massage. För sista gången. Pengar och dåligt med personal gör att den glädjen för oss cancerpatienter plockar dom bort >:o Tack landstinget! Sen vidare till min "syster" för att ta prover, vägas och fylla på giftpillerlagret. Jag talade om för Marie att jag tycker det är för lång tid mellan röntgen. Förra var 21 april, nästa blir i augusti. Det är 4 månader. 4 månader är så lång tid att det kan vara en livstid för mig. Hon höll inte med mig. Hon tyckte nog jag var larvig. Men skulle prata med Andreas. Jag blir orolig, rädd, och går runt och grubblar och känner efter. Med andra ord ledsen. 

När Göran kom hem tog jag upp det med honom och han sa att, men doktor sa ju att du kommer att känna om det är något, du kan inte gå och oroa dig redan. Känna vadå? När han inte håller med eller förstår min oro, jag då blir jag genast jätte, jätte ledsen. Jag har inte varit ledsen på evigheter, så jag tog igen det igår. 

Då kom supergoa Inger förbi och bröt min nedåtgående spiral. Tack Inger för något du inte visste om ;-) att du hjälpte till med.

Min nya lärdom består i att hur man går tillväga om man blir sjuk i Australien. För det första, när man drar iväg på en Nickeresa, då ska man anmäla det till försäkringskassan? Just nu lever han i någon slags limbo. Verkar inte tillhöra svenska socialförsäkringssystemet, men inte heller Australiens? Han far runt någonstans i etern? Sverige har någon slags överenskommelse med Australien. Så bli han sjuk ska han till ett allmänt sjukhus, ha med passet som visar att han är svensk, samt papper som visar att han dessutom är försäkrad under tiden han är där. Han får själv betala för allt. Sedan går han till Medicare, med passet och kvittona för att få tillbaka pengarna. Jag kontaktade eg FK för att höra om han kan få sjukpenning när han är sjuk och inte kan jobba. Det var då jag fick veta att han liksom inte finns varken här eller där? Alltså, inga pengar. För han bor där, fast han bor här, och han bor här men jobbar där, och bor där samtidigt som han bor här och jobbar där  =-O Dessutom är den förfärliga ungen inte inskriven på arbetsförmedlingen? Varför han nu skulle vara det? Han kan ju inte skriva in sig på AF när han inte söker jobb, eller? Jag fattar NOLL :-\ 

Så något lärde jag mig, vet dock egentligen inte vad?  Herregud vilken soppa. 

Nu är det dax för tisdagslunchen med min bästa Ylva!