På kvällen ringde det en doktor från onkologen för att höra hur jag mådde. Han hade fått mina provsvar och det var helt rätt att ge min penicillin i detta läge. Som vanligt, heder och bullar till onkologen. Dom är bra :-) 

Senare på kvällen ringde IdiPidi. -Mormor har du fluff? :-\ Va? -Har du fluff? Ida, jag förstår inte vad du menar. -Jamen, har du sådandär gula fläckar i halsen? Aha, du menar halsfluss? :-D -Ja! Nej, jag har lunginflammation. -Vad är det? Det är en bakterie som fastnat i lungorna och gör mig sjuk. -Var sitter lungorna? Dom sitter bakom tuttarna. -Är det farligt? Ja, det kan vara farligt om man inte får medicin. -Är det farligt för dig? Nej, det är inte farligt för mig, jag har fått penicillin och hoppas jag snart blir bra så jag kan vara med i skolan på torsdag som jag lovat. -Stackars dig mormor, ännu mera medin att äta :-* Fina, lilla, oroande, omtänksamma, fantastiska lilla barn <3 Vilken planet har du ramlat ner ifrån?

Igår släpade jag mig upp och var med Ida i skolan. Jag skulle vara där kl 10, så det fungerade bra. Där blir jag så ompysslad av henne så mitt hjärta nästan svämmar över. 

Efter skolan åkte vi ner till Präntaren och åt mellis, en toast. Hon berättade så där i förbifarten att på lördag ska hon på kalas, igen. Inget mer än så. Så jag frågade om hon möjligen 

behövde en ny topp till kalaset. Ja, jo tack, det skulle hon verkligen vilja ha. Det blev en ny topp. Ska man på kalas så ska man. Men mormor, du blir väl inte fattig då? Du har ju redan köpt 2 nya toppar till mig. Nej, jag blir inte fattig. -Säkert? Ja, helt säkert :-D 

När vi var klara med shopping så satte vi oss på en bänk och bara pratade lite. Jag vet att hon har många funderingar som behöver komma ut. Men det finns inte alltid tillfälle. 

Hon satt tyst en stund sen frågade hon om mina elaka tabletter, alltså min behandling, kommer dom tabletterna att göra så att du kommer att bli frisk? Innan jag svarar måste jag tänka noga så det inte blir fel. Jag svarade ärligt att nej, det kommer dom inte att göra. -Men varför äter du dom då, när dom ändå inte gör dig frisk. Att äta elaka tabletter mot en sjukdom, som ändå inte gör dig frisk utan bara ännu mer sjuk, varför äter du dom då? Svår fråga, svårt svar. Jo, jag har ju små pluppar i kroppen, och tabletterna gör så att dom inte ska växa och bli större. Det knasiga är bara att jag blir sjuk av dom. Att äta medicin ska man ju bli frisk av, inte sjuk av :-\ Sant. Har inget bra svar, så jag säger inget mer. -Så du kommer alltså aldrig att bli frisk? Nej Ida, jag kommer aldrig att bli frisk igen. Frågan jag bävar för kom inte denna gång heller. Hon håller nog på den, vill inte veta eller förstår inte riktigt än. 

En underbar dag, med en underbart barnbarn <3 som besitter egenskaper som inte många 8 åringar gör.