Vad är s100 för blodprov?

I helgen har jag flera gånger varit i kontakt med Annica Thimberg. Annica är en kvinna med samma skitsjukdom som jag har. Skillnaden är att hon är mycket yngre och har 3 st småbarn. Annica gick på samma medicin som jag, men i somras blev hon resistent. Det märkte hon inte. Men eftersom hon varje månad tar proverna LD+s100 så såg dom omedelbart att något inte stod rätt till. Det är rutin i Gbg att ta dessa prover när man har MM? Dom tog omedelbart en röntgen och såg att hon fått massor av nya metastaser på nya ställen, på endast 1 månad, alltså galopperande, Vilket innebar att dom omgående bytte behandling. Annica går på cellgifter var 4 vecka. Det är ovanligt. För det är endast 10% som cellgifter fungerar på. Hon är tackochlov en av dessa. 

Dessa prover tillsammans visar om MM börjar röra på sig!

Jag hade telefontid med min kontaktläkare på vårdcentralen igår ang annat. Hon tittade då på vilka prover som tas på mig. LD, ja, men inte s100. Jag har nu fått en massa info ang s100 av Annica som jag tar med till onkologen, och om inte annat så får jag väl kräva att även detta prov tas.  

Jag har nog blivit en annan människa. I och för sig inte konstigt, MEN, när Ida säger till mig att "nu låter du som vemod igen mormor" då förstår jag att jag låter nog inte så lycklig. Vemod är ifrån en Disney film.

Igår hade Ida sagt till sin mamma när det var sovdax och sista kvällspratet. Jag önskar att mormor inte hade sin sjukdom. För förut så orkade hon busa och leka med oss, och hon skrattade alltid. 

Mitt hjärta kramas ihop och jag får en spark i magen. Min Prinsessa. Men jag är ju lycklig, fast på ett annat sätt. Jag är ju lycklig att jag fortfarande finns. Jag får ny tid va 3 e månad. Men jag måste skärpa till mig. Allt blir ju så mycket enklare när man är glad och skrattar. Inte på låtsas, det måste vara ärligt. När jag är med barnen så är jag ju lycklig på riktigt. 

Det jag inte kan styra är mina hopp mellan skratt och tårar. Ett felaktigt ord och tårkanalen öppnas. Ett snällt ord, samma sak. Jag älskar dig, kan få mig att fullständigt bryta ihop. Helt omöjligt att styra :'( 

När jag kom hem från semestern hade Ida tillbringat veckan med att göra presenter åt mig. Hon var på Tolv Korgar och köpte det vackraste hon hittade till mig, en fjäril. För egna pengar  <3 

Igår ringde Yvonne från jobbet. Det är lycka. Det är så kul att prata med henne. Det är ett tillfälle som jag får skratta :-D 

Idag blir det lunch med X svägerskan Ylva. Då blir det också många skratt :-D 

Varje morgon när jag slår upp ögonen är dessa bilder det första jag ser. Dagen kan inte starta bättre :-* 

 

 MI= Mormor Ida