Jag vet inte varför? Jag mår inte bra. Känner mig väldigt opigg, hängig, trött, konstig, har en ansiktsfärg i snygg vitgrå. Igår kom syrran förbi på morgonen. Vi tog en lite prommis. När vi kom hem var jag tvungen att lägga mig en stund :-( Det är inte kul att behöva visa den sidan av sig när man får besök. Åkte och hämtade tjejerna, men det blev bara en snabbis, hade tänkt titta på när Lovis hade sin gymnastik, men nej, jag mådde illa och var tvungen att åka hem istället :-\ Fan, jag som så gärna ville vara med, jag som hade planerat in att vara med, så fixar jag inte det. 

Lagade till morotsbiffar i grön curry sås med någonslags råhavre. Gott, men satan så starkt. En tugga blev det för mig, sen fick jag gå över till yoghurt för att lindra smärtan i munnen. Nicke däremot åt med god aptit. 

Sen ringde Elin och berättade att Lovis troligen har åkt på vattkoppor. Vilket innebär att jag inte kommer att träffa henne på ett tag. Vattkoppor för mig, som skulle bli bältros vore förödande när mitt immunförsvar inte är på topp. 

Numera får Göran lägga om min böld, han fixar det galant om inte lika snyggt som en sköterska. Såret ser sådär ut säger han :-\ 

Igår kom ett brev från min Finaste Cicci, hon hade hittat en artikel i tidningen om min nästa behandling PD1. Alltid intressant läsning. Handlar om en man som fick vara med i testgruppen för PD1, han hade fått spridd melanom, mest överallt. Det står att det är när cancern spridit sig som prognosen är riktigt illa. Denna behandling är just för oss som är svårast sjuka. Läkaren berättar också att denna behandling inte botar sjukdomen, det vågar dom inte säga, det är alldeles för tidigt. Men har du tur försvinner alla dina tumörer och metastaser. 

PD1 ges i droppform, och hjälper dom vita blodkropparna att upptäcka och attackera cancerceller. MEN en baksida är att andra sjukdomar kan påverkas. Tex kraftig inflammation i tarmen, och påverkan på sköldkörteln eller hypofysen. Man kan få kraftiga invärtes blödningar. Biverkningar som är livshotande och behandlingen måste avbrytas. 

Jag är överlycklig för denna behandling som finns att ta till den dagen som jag blir resistent mot min nuvarande. PD1 kommer givetvis att fungera på mig!

Tack och Puss på dig Cicci :-* 

Igår lyckades jag få tag på en fotvårdare som är utbildad i medicinsk fotvård. Det är tydligen väldigt viktigt att det ska vara just en sådan som tar sig an mina fötter. Min remiss har jag egentligen ingen nytta av, för det finns uppenbarligen ingen chans att få plats hos dom på vårdcentralen. Nåväl, jag bokade första tiden som är i april =-O Minuten efter ringer vårdcentralens fotvårdare och förklarar läget varför det är så svårt att få tid, men jag ska på böldomläggning i morgon, var fotvårdaren ledig då skulle hon kontakta mig. 

Det är diabetespatienter som går först. Tyvärr får vi cancerpatienter ofta svåra biverkningar just på fötterna, men det räknas inte >:o Det är iof inte mycket att tjafsa om, jag vet ju hur viktigt det är att diabetesdrabbade får sina fötter ompysslade. 

Dags att starta upp dagen. Min käre make skjutsade in sonen till stan, så slapp jag sätta mig i bilen straxt efter 7. Han kämpar på med körkortet :-D Sen ska jag till tandhygienisten och snygga till tänderna. Det är superviktigt att sköta om dessa extra mycket just nu. All medicin jag stoppar i mig gör att jag blir torr som fnöske i munnen och det sliter på tänderna. 

Nu har jag råd att betala för detta själv, men det finns dom som fullkomligt kraschar ekonomiskt när dom får cancer. En ensamstående mamma tex, som blir sjukskriven och ska försöka få ekonomin att gå runt. Då finns http://www.himlenaroverskattad.se som är skapad av Lina Baldenäs innan hon dog. Där kan man söka bidrag för att få hjälp med vissa utgifter. Det behöver inte vara för tänder, det kan vara bidrag för att kunna göra något kul med barnen som kommer i kläm när mamma blir sjuk. 

Jag har nu skänkt 25.000 kr till barncancerfonden. Det kanske är dax att byta mottagare, att ge pengarna till Himlen är överskattad istället? 

Ska tänka på saken!