Jag måste försöka få skillnad på helg och vardag. Alla mina dagar är av samma sort. Skillnaden är att när jag vaknar och det är vardag så står alltid en kaffebricka bredvid mig i sängen.  

Min älskade make placerar alltid den där innan han åker till jobbet, och så känner jag långt där inne i sömnen hur han stryker mig över huvudet. 

När det är helg, så äter vi alltid frukost på sängen tillsammans. Det har vi nu gjort i ca 18 år, pratar lite om veckan som varit och den som kommer. Det är guld värt 😘

I lördags åkte vi ut på sjön, den hör sommaren har gått så fort så det har bara inte blivit av. Tjejerna var överlyckliga.  Det var första och troligen sista turen denna sommar. 

Vi åkte till Granskär och bullade upp en lunch. Att det var 17 grader i vattnet var inget problem. Enda problemet är att det är ganska svårt att hitta någonstans att bada. Ida gick för nära vattenkanten, där det är snorhalt och drog givetvis på rumpan. Efter hennes krasch på mountainbike träningen och hennes ras på klippan så är hon nu mer blå än vit.  Hon lyckades även få Göran att ta ett dopp.

För varje gång jag umgås med mina älskade Prinsessor och deras familj så förlänger jag mitt liv. Då är jag lycklig. På riktigt. Så mycket som jag får skratta vid dom tillfällena händer inte annars. Ida blev kvar hos oss såklart när dagen var slut och övriga åkte hem. 

Till sjukdomen. Vi med MM har en fb grupp, en sluten sådan. Den är otroligt bra. Där samlas vi med spridd melanom och det kommer hela tiden nya personer som är i stadiet där dom tagit bort ett födelsemärke innehållande MM. Där kan man få svar på alla sina frågor. När man just tagit bort ett märke och väntar på svar om det är smittat är en hemsk väntan. Precis som när man har tagit röntgen och väntar på svar om skiten har börjat växa. Många får svaret att, ja, det innehåller MM, så då opererar dom bort med 2 cm marginal runt om där märket satt, och nedåt. En del får även ta bort lymfkörtlar, andra inte? Det ska bero på hur djupt melanomet spridit sig. För många händer inget mer sedan, dom går på kontroll, beroende på vilket landsting man tillhör så är det antingen varje halvår, eller varje helår. Södermanland har varje helår. Då är det en sköterska som tittar igenom kroppen. Thats it? Andra landsting gör dessutom röntgen och en noggrannare kontroll. Dyker inget nytt upp så blir man friskförklarad. MEN det dom flesta inte vet är att cancern kan komma tillbaka, då som spridd. 

Jag hade ingen aning om det, ingen förklarade det för mig. Därför kom det som en chock när jag huxflux hade cancer. Den kan då ha spridit sig varsom helst. Ofta i levern, lungorna, skelettet, magen. Då är den obotlig 😳 Då handlar det om att förlänga livet så mycket det bara går, med olika behandlingar. 

Jag hade "tur", eftersom labbet slarvade bort mitt blodprov som skulle visa vilken behandling som passade mig, så hann det komma ut en ny medicin på marknaden. Dom slog på med full dos och jag hamnade på akuten. Avbruten behandling. Nytt försök, 50 eller 75% dos istället. Jag minns faktiskt inte vad jag har. Det fungerade, och fungerar fortfarande 😄 Den brukar fungera ca 7 månader innan man blir resistent. Jag har nu gått på den i 2 1/2 år och den fungerar fortfarande. Eftersom den har fungerat så länge så är chansen stor att den fortsätter att fungera. Det är min önskedröm att den gör det. Alla elaka biverkningar som den ger har jag vant mig med, jag vet hur jag ska handskas med dessa. Den fruktansvärda värken jag fick i kroppen, som gjorde att jag inte kunde sätta mig upp i sängen själv, den kan man ta bort med piller. Kl 05 på morgonen ringer klockan, oftast är det Göran som då ger mig min medicin bestående av giftpiller samt en svag tablett med morfin som räcker i 12 timmar. Så när jag sedan vaknar, då har den tagit bort värken och jag kommer själv ur sängen. Kl 17 på em är det dax igen. Giftpiller samt samma lika tablett. Den gör då att jag kan sova utan att behöva hjälp att vända på mig. 

Just nu har tyvärr blåsorna på foten kommit tillbaka, jag tror att jag har en infektion i kroppen för jag hostar och snörvlar och har vissa dagar så satan ont i magen. Samtidigt vaknar då min böld till liv. Det är så märkligt, det är bara på min vänstra sida som blåsor och bölder dyker upp?  

Så nu kör jag på med silvervatten igen. Blåsan på stortån försvann då med en gång. 

Jag satt och bläddrade bland alla mina papper med försäkringar mm. Hittade då en summa pengar som jag tycker är mina. Alla tycker inte det. Nåväl, jag mailade min förra arbetsgivare, fick ett svar som gjorde mig så glad. Den personen skulle kolla upp om jag kunde få ut dom pengarna, hon ansåg som jag att det är NU jag behöver pengarna. När jag inte finns längre har jag ingen nytta av dom. 

Bara det att slippa bråka, att det finns en person som gärna hjälper mig, gör mig så oerhört glad. 

Snart åker jag och maken till Mallorca 😃 Nej, det är inte säsong men det gör ingenting alls. Vi är inte ute efter att ligga på stranden. Vi vill komma iväg och se något annat, ha lite semester tillsammans. Det ska bli helt underbart!

Men jag måste be min syster Marie att hon kontaktar min Andreas så att jag kan få en dos pencilin med mig, ifall att. Jag har ju en tendens att alltid bli sjuk så fort vi lämnar Sveriges gräns. Det är bättre att ha eget penc med sig än att vara tvungen att skaffa utomlands, då har jag ingen aning om vad jag får. 

Dagens aktivitet var att skaffa ögonbryn 😄 Jag är så ljus att dom jag har syns inte, dessutom är det nog enda stället som jag tappat hår. Så 1 gång/månad får jag fixa nya. En annan variant är att tatuera nya. Men då gäller det att det är en tatuerare som är skicklig på ögonbryn, dom kan tydligen vara svåra att hitta 🤔