Ifrån början. När allt hände. Hur allt hände. Vilken tid allt tog. Så dåligt behandlad jag blev av min "kontaktsköterska" som vägrade kontakta mig, så min dotter var tvungen att hjälpa till 😡 Hur kirurgen skickade ut kallelse, där det inte står någonting om att man bör ha en anhörig med sig. Hade inte min älskade dotter krävt att få följa med, då hade jag setat där alldeles själv i rummet när doktorn kom in och kastade en cancerdiagnos i mitt knä. Inte vilken cancer som helst heller, utan en obotlig, farlig och aggressiv malignt melanom. Inga frågor kunde dom svara på. Det enda dom sa var att jag skulle få hem och invänta kallelse från röntgen, för att se hur mycket den hade spridit sig. 

Både Elin och jag var i chocktillstånd. Tack godegud för att hon, min bästa lilla tös var med mig. 

När röntgen var gjord fick jag ännu en kallelse från kirurgen? Den här gången var Göran med. Ingenting om att jag borde ha en anhörig med mig. Det ingav mig en falsk trygghet. Då kan det inte vara så illa. 

Det var det 😭 Det var riktigt illa. Ett 70 tal metastaser samt minst en tumör. Massor med frågor, inga svar. Blev tillsagda att gå hem och invänta kallelse från onkologen. Det var bråttom, väldigt bråttom. Malignt melanom kan växa fruktansvärt snabbt. Jag upptäckte min knöl den 10 febr 2014 och påbörjade min behandling den 5 maj 2014. 

Alltså 86 dagar. Det kan inte vara snabbt, eller? 

Nåväl, åter till idag. Måndag, det enda som är inbokat är banken. Förra måndagen var jag till Marie och hämtade ut nya piller och lämnade blod. Upplyste henne om att jag är så ända in i märgen trött. Vad göra? Hon skrev upp det, sen vet jag inte vad hon gör med anteckningen. Jag hade dessutom 1000 frågor. 

Tex varför får jag fortfarande bara Tafinlar, när en del får kombon? Alltså ännu en medicin som kommit ut som ges tillsammans med Tafinlar. Är det bara för att Tafinlaren fortfarande fungerar på mig som den är? Men jag vet ju att minst en person har fått kombon, även fast Tafinlaren fungerar? Är det bara för att ha den som nästa plan? 

Hade kontakt med en tjej igår, henne hade dom gett pd1 som första behandling, hennes metastaser hade både minskat och försvunnit. 

Marie sa att det där låter som läkarfrågor, jag kan inte svara på dom. Nej, det vet jag, men jag träffar ju aldrig någon läkare som jag kan fråga. Det är ju bara var 3e månad som jag har läkarbesök. 

Det är inte det att jag vill byta behandling, eftersom den jag har fungerar, men jag vill ha svar på frågorna, varför det är så olika, för olika? 

Jag vill också ha svar på varför så gott som alla mm patienter får ta en röntgen som heter PET CT, medan jag bara får ta CT? PET röntgen scannar hela kroppen. 

Ingen idé att grubbla.🤔 Jag får snällt vänta tills mitt läkarbesök om någon månad. 

Efter att ha varit tröttare än trött, så vände det på onsdagen och jag blev piggare. Mådde till och med bra 😄  I fredags åkte jag ner till Göran som håller på och bygger på vårat nya hus, gick ur bilen och kastade mig runt hans hals, talade om att jag är så lycklig, jag mår så bra. Tror ingen kan fatta hur underbart det är att "må bra" för det är nog ungefär som alla andra mår mest jämt. Fast ni förstår inte att uppskatta det 🙏

Det är som sonen säger, det är buddistiskt tänkande, man måste ge för att få. Typ, jag måste må dåligt för att uppskatta när jag mår bra. Det måste gå upp och ner, inte bara ett rakt streck. 

På kvällen åkte jag på en tjejträff. Så himla härligt. Jag glömde fullkomligt bort tiden, det var ju så mysigt att sitta med goa, fina vänner och bara njuta. Jag glömde verkligen bort tiden på riktigt. Pinsamt. Ida var på disco, och jag skulle bara ringa Elin för att höra att allt varit bra. -hej det är mamma, jag vill bara höra om Ida kommit hem från discot, om det hade varit bra? -mamma, hon sover! Klockan är 22.50 😳🙄 oj, sorry, förlåt, hoppas jag inte väckte er? Elin fick ett gott skratt, troligen idiotförklarade hon mig, men är snäll och talar inte om det.

Men rätt som det är tar jag slut. Pang 😴 Då gäller snabbaste vägen hem till sängen💤 

I fredags hade jag bokat tid för att tatuera ögonbryn. Dom jag själv har är så ljusa och jag känner mig så blek. Kom dit och tjejen ville helst inte tatuera mig 😳 För att jag skulle se ut som ett par vandrande ögonbryn, dom skulle se så onaturliga ut på mig. Hm. Mycket tacksam att hon sa ifrån. Ok, istället så skulle hon fixa mina ögonfransar. Även dom är helt ljusa på mig. Sagt och gjort. I vanlig ordning så somnade jag. Vaknade upp med nya fransar på ögonlocket. Snyggt 😄 Betalade 1.200 kr, frågade hur länge dessa kommer att hålla? Tja ca 2-3 veckor, beroende på hur försiktig du är 😳😳😳 Jag i min enfald hade nog trott ca 1 år. Hädanefter får det bli mascara istället 😂 Men nu har jag ivarjefall testat och insett att -nej, inte min grej, och inte min ekonomi.

Hade mina flickor här i helgen, pappan var hemma och tapetserade, helt i fred från all hjälp. Katten Julia är lite kluven inför dessa besök, dels älskar hon att få uppmärksamhet, någon som kelar och bryr sig om henne hela tiden. Men, hon har inte riktigt bestämt sig för om det är värt att vara tvungen att ställa upp på det mesta.